Bier i skulesekken

Bier i skulesekken

Bier og humler er ein av aktivitetene på insektsdagane som Universitetsmuseet i Bergen arrangerar no denne veka. Dette er opplegg til den kulturelle skulesekken for ulike klassetrinn. Elevene fekk sjå og halde på levande bier og lære forskjell på pollen og honning som biene samlar frå blomar.
Bier i skulesekken
Dagsferske ulike pollenkorn har ein søt, men mjølen uvant smak på tunga

Dagsferske ulike pollenkorn har ein søt, men mjølen uvant smak på tunga

Populær drone

Mange elevar fekk sin fyrste nærkontakt med bier på stasjonen vår. Spesielt ei levande drone var populær å halde i handa.

Ivrig titt på bier

Visningskuba er alltid populær. Her fekk alle studere alle dei levande arbeiderbiene og den merka dronninga som la egg i ledige celler. Randi Benedikte Brodersen viser og forklarer. Foto eige.

titt i kuba-kristin

Først fekk alle sjå og lukte på bivokstavlene i ei vanleg kube. Kristin Skullerud forteller om kor flinke biene er til å bygge ut celler. F. eige.

sofie med drone

Elevene var svært interessert vart fort venner med biene. Her er det Sofie som held på drona. f. eige.

populær honning

Nærast alle ville smake og likte tavlehonningen til sist. F. eige

Ahs ved visningskuba

Egg og smålarver i dronninggele var lettast å vise på bilde. Foto Kristin Skullerud